"MUSLIMANI DANAS SLAVE ŠTO SU NAM POBILI DECU" Tuzlanske majke na lokalnoj televiziji UŽIVO gledale kako im ubijaju sinove (2024)

Toga dana 1992. godine ubijena su deca, golobradi mladići od 19, 20 godina koji su služili vojni rok u tadašnjoj JNA i koji su samo hteli da mirno i dostojanstveno odu kućama. Pripadnici muslimanskih paravojnih formacija, pripadnici njihovih 'zelenih beretki' i 'patriotske lige', ponovili su zločin koji se dogodio samo dve nedelje ranije u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, gde je kolona mladih vojnika takođe upala u zasedu", rekao je predsednik Srpske.

"MUSLIMANI DANAS SLAVE ŠTO SU NAM POBILI DECU" Tuzlanske majke na lokalnoj televiziji UŽIVO gledale kako im ubijaju sinove (1)

Youtube/FACE HD TV

Dodik je, povodom obeležavanja 32 godine od zločina nad nevinim pripadnicima JNA u Tuzli, rekao Srni da na monstruoznost izvršilaca i izvršilaca ovog gnusnog i kukavičkog zločina govori i direktan prenos na lokalne televizije, čiji su snimci i danas vidljivi i da su majke mladih vojnika imale priliku da direktno gledaju stradanje svojih sinova, što je morbidno. „I što je još gnusnije, muslimani ovaj dan i zločin nad nedužnim vojnicima koji su služili vojni rok 'slave' kao takozvani 'Dan odbrane Tuzle'. Da, danas slave ubistvo mlade generacije, bili su deca, mladići i početak etničkog čišćenja Srba sa područja Tuzle, gde ih danas živi svega 1,6 odsto“, naglasio je Dodik. On je upitao u kakvom društvu živimo i o kakvoj nam BiH govore kada jedan narod slavi dan kada je ubijeno više od 70 mladića koji su u mirnoj koloni otišli ​​svojim kućama, dodajući da je to moralno pitanje za svi oni koji danas u Tuzli imaju živaca da slave "dan oslobođenja".

„Od koga su oslobođeni? Od Srba koje su etnički proterali, neke od njih pobili, pokrali im kuće, stanove i sve što su zajedno gradili u Tuzli do 1992. godine i početka građanskog rata?! I danas, dok slave dan ubijanja i početak etničkog čišćenja, pričaju nam o zajedničkom životu i BiH kao državi. BiH nije čak ni ’d’ od države, već samo jaram oko vrata svih nas“, naveo je Dodik.


Predsednik Srpske je podsetio da ni za ovaj zločin nema kazne, jer, po već ustaljenoj praksi, Srbi u BiH nisu žrtve, nisu žrtve, niti su rane srpskih majki. „Treba zaboraviti i ubistvo srpskih svatova na Baščaršiji, i Dobrovoljačku, i Tuzlansku kolonu, i Sijekovcu, i Brodu, i Kupresu, i zločine u Podrinju, i gde svi Srbi nisu bili žrtve, već počinioci tih zločina sa svojim sponzorima da nam stave etiketu genocidnih ljudi i da to mirno prihvatimo!? Šta dalje – da ukinu Republiku Srpsku, da nam oduzmu imovinu, da nas sve predaju u ralje sarajevskog pravosuđa, a nama preostaje samo da klimamo glavom i pognemo glavu!? Na njihovu žalost, mi to nikada nećemo dozvoliti. Oni neće gledati taj scenario, koji pišu najveći osvedočeni srbomrzci - lažni Kristijan Šmit i Majkl Marfi, zagovornici islamske BiH. Ni pred većim iskušenjima Srbi nisu pognuli glave, pa nećemo ni mi danas. Republika Srpska je neupitna i vječna, a do poslednjeg Srbina srpske žrtve neće i ne smiju biti zaboravljene. Istina je na našoj strani, a činjenice i argumenti su nepobitni“, rekao je Dodik.

Paravojne muslimanske formacije napale su 15. maja 1992. konvoj vojnika JNA, koji su se mirno povlačili iz kasarne Tuzla. U ovom napadu, koji je direktno prenosila lokalna televizija, ubijena su 54 vojnika, 78 je ranjeno, dok su 44 zarobljena, od kojih je pet kasnije ubijeno, a ostali su zlostavljani i mučeni. Kolonu JNA, u kojoj je bilo 600 vojnika i njihovih starešina, i 200 motornih vozila, napali su pripadnici muslimanskog MUP-a, Teritorijalne odbrane i „Zelenih beretki“. Od 1992. do 1995. godine na području Tuzle ubijeno je 1.265 Srba, dok je oko 80.000 prognano.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

možda vas zanima

MUSLIMANSKI MONSTRUMI SU SE SMEJALI DOK SU VOJNICI JNA ŽIVI GORELI Pobili su ljude koji su se povlačili, tražili pivo dok su RAZNOSILI LJUDE

06:00

Vesti 0

VUČIĆ RAZGOVARAO SA DODIKOM "Srbija i Republika Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu i ponos srpskog naroda" (FOTO)

14:29

Vesti 54

MILORAD DODIK TRAŽI PODRŠKU VUČIĆA I SRBIJE: Tražimo da nas Srbija podrži u razlazu sa BiH

21:19

Vesti 29

TO JE TEMA KOJA DUBOKO DELI BALKAN Vučić o Srebrenici: Ja razumem šta Bošnjaci hoće, ne razumem šta hoće Nemci, Amerikanci i svi ostali

13:49

Vesti 57

VUČIĆ I DODIK STIGLI U BILEĆU: Građani se okupili da ih pozdrave - dočekani aplauzom (VIDEO)

09:00

Vesti 79

Dodik: Samostalnost Republike Srpske kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici

17:42

Vesti 0

Tagovi

milorad dodik tuzlanska kolona tuzla

"MUSLIMANI DANAS SLAVE ŠTO SU NAM POBILI DECU" Tuzlanske majke na lokalnoj televiziji UŽIVO gledale kako im ubijaju sinove (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5677

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.